KOOKWORKSHOPS

U wilt in een ongedwongen sfeer kooktechnieken, specerijen, kruiden en andere keukens leren koken en daarna gezamenlijk aan tafel om uw creaties te proeven? Neem dan contact op met mij. Indisch, Marokkaans, Chinees, Japans, Italiaans, tapas, Surinaams u kunt het niet bedenken of er is bij mij een kookworkshop te volgen. Roken, BBQ, spuma's, geleitjes, schuimpjes, alles is mogelijk, u zegt wat u wilt leren en ik zet een avondvullend programma in elkaar waarin u zelf kookt, leert en natuurlijk ook nuttigt, maar vooral een hele gezellige avond heeft.

Ook als u gewoon een gezellige avond met vrienden, vriendinnen, collega's, familie of kennissen wilt, is een kookworkshop een gezellig alternatief. Doe dan eens wat anders dan aan een tafel in een restaurant zitten. Ga actief aan de slag, gevolg is dat je lekker bezig bent en alle vrienden echt ziet en meemaakt in plaats van alleen die ene die naast je zit gedurende heel de avond. Ik pas de receptuur aan op uw ervaring en doel van de avond. Ideale aantal deelnemers is 10 personen. Maar ook minder of meer personen is mogelijk, neem contact op!

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Ga terug naar hoofdmenu.

Mogelijke kookworkshops:

BBQ

Ik ben sinds 2013 opgeleid door Ron Blaauw, 2** meesterkok tot Weber grill master !

Winter BBQ !!! geen plaats in de oven voor die enorme kalkoen met het kerstdiner? Heb je een BBQ staan? Gebruik die dan ! Schrijf je in voor de kerstdiner kookclub en ervaar hoe je de BBQ ook in de kou kunt gebruiken.

Tja bbq, speklap, worstje of zelfs frikandellen op de BBQ, herken je dat maar denk je: dat kan ook anders? Ja dat kan, origineel, simpel maar toch culinair. Wij gaan samen ervaren dat een BBQ niets anders is dan een energiebron om eten klaar te maken, maar dan toch net iets anders. Indirecte, directe methode, roken zijn een aantal manieren om de BBQ te gebruiken. De BBQ kan je in elke jaargetijde gebruiken, maar het is zaak om deze puur natuur energiebron slim en handig te gebruiken. Ik gebruik hem ook in de winter met -20 graden C en dat heeft echt toegevoegde waarde aan je eten en eetbeleving. Geloof me je zult de BBQ leren kennen! en je gasten ook!

Marokkaans

Wat maakt de Marokkaanse keuken Marokkaans? Koriander, kikkererwten, kaneel, Ras al hanoud, lam? Leer het verschil en de kenmerken van de Marokkaanse keuken. Cous-cous, tagine, muntthee.

Couscous

Marokkanen geloven dat Gods zegen neerdaalt op mensen die couscous eten. Het wordt dan ook beschouwd als het nationale gerecht van Marokko. De korreltjes worden gemaakt van meel van durumtarwe, een tarwesoort die in deze streek al heel lang wordt verbouwd. De manier waarop couscous wordt gemaakt en bereid varieert per regio en is afhankelijk van het familierecept dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Couscous is op veel plaatsen te koop, van grote supermarkten tot gespecialiseerde winkels. Koop couscous die uit Marokko is geimporteerd of let op de tekst in de stijl van de Magreb (of iets dergelijks) op de verpakking. Veel couscous kun je weken in kokend water of bouillon.

Pak een mooie aardewerken schaal en schep voor het opdienen de couscous langs de rand van een mooie schaal, leg de stukjes vlees in het midden en schik de groenten er mooi omheen. Schep er wat van de bouillon van het vlees en groenten over. De overgebleven bouillon kan dan extra op smaak gebracht worden met kruiden en eventueel een pepertje en kan apart bij de couscous geserveerd worden voor diegene die het iets pittiger willen.

Tagine

Een tagine is een aardewerken schaal met een conische deksel, die in Marokko overal wordt gebruikt om er een stoofachtige gerecht in te maken dat eveneens tagine wordt genoemd (net zoals de Franse casserole genoemd is naar de gelijknamige schaal waarin het gerecht gemaakt wordt). De fantastische geurige stoofpotten met vlees, vis en groenten die in een tagine worden klaargemaakt zijn een vast onderdeel van het Marokkaans menu. Door de vorm van een tagine kunnen de ingredienten langzaam garen. Elk taginegerecht heeft zijn eigen specifieke smaak en er komt een verbazingwekkende geur vrij als het deksel wordt opgetild.

Een tagine kan zo uit de oven of van het vuur op tafel worden gezet, wat deze Marokkaanse favoriet nog aantrekkelijker maakt. Daarna met een lekker stuk brood uit de tagine eten.

Indisch

Tja, wie kent de Indische keuken niet, maar KEN je hem ook echt? Pisangblad, ketimoen, ajam, babi, nasi en dat allemaal op authentieke wijze (zoals het hoort). Wij gaan dat ervaren op een kookavond en als er animo is, doen we het nog een keer over. Ook is de mogelijkheid om in te schrijven voor een Indische kookcursus, leer de ins en outs voor wat betreft ingredienten, wat je wel en wat je niet en smaken he, daar gaat het tenslotte om!

Sushi

De trend van het ogenblik, als je de restaurants mag geloven, maar kun je het niet zelf maken? Is dat nou zo moeilijk? Samen gaan we beleven dat je sushi echt wel makkelijk ook thuis kan maken. De moeilijkheid zit hem in de versheid van de vis en de voorbereiding. Bij mij leer je waar je op moet letten en voordat je het weet zet je als brunch een sushi maaltijd op tafel voor het gezin of genodigden.

Picknicken

Als het mooi weer is, wat is dan lekkerder dan samen te fietsen richting Oisterwijk, de Rechterheide of iets dergelijks en dan kleedje uitspreien en die mand open en je gezin of vrienden verrassen met iets heerlijks. Samen gaan we gerechten bereiden die je een onvergetelijke picknick zal bezorgen, die niemand zal vergeten.

Kookstudio Tilburg, kookworkshop, gezellig avond bezig zijn met een groep, teamuitje, bedrijfsuitje, teambuilding, koken Tilburg, Topchef, kookcursus, Indische kookworkshop, Marokkaanse, Surinaamse, Italiaanse, tapas, kerstdiner,